
Vad är ALGOT och vilka är vi som tar över Restaurangen på Kyrkogatan 13?
Milly Magnusson Javenius tillsammans med sin Sambo Fredrik Craas (Restaurangchef på Cosa sedan 2019) har nu tagit över ägandet av Cosa Table.
Den 31/5 byter vi namn till vårt nya namn ALGOT. Att “Finkrogen går i graven” som en stor tidning skrev är dock inte det minsta sant, tvärtom en rubriksättning som gjorde oss mycket ledsna! Vi och personal-teamet från Cosa finns kvar i allra högsta grad och vi brinner för att förvalta det fina arvet som skapats av Cosa Table. Vi längtar tillsammans efter att få fortsätta ta hand om er hos oss, och att värna om Kungsbackas framtid och Halländsk matkultur!
Namnet ALGOT är ett namn som ligger oss varmt om hjärtat i familjen och dessutom syftar vi till "Allt Gott" (som visat sig vara Millys och Fredriks gemensamma mailsignatur oberoende av varandra). “Allt Gott” är ett uttryck vi verkligen gillar, eftersom vi sysslar med just “Allt det goda” i livet både när det kommer till Mat, Dryck, Choklad, Provningar, Event, Hantverk, Säsongernas Skiftningar och Livsnjuteri i allmänhet!
Tillsammans har vi en brinnande passion för ALLT gott i livet och har sedan vi träffades haft denna gemensamma dröm om att få driva vår egen restaurang tillsammans!
Vi har alltid älskat Cosa Table, maten, stämningen, stilen, vinfilosofin och den genuina och omhändertagande servicen! Vi är jätteglada att få ta över efter Johan som vi har en mycket god relation till och är mycket måna om att bevara allt det här fina som Cosa byggt upp. Vi kommer också att vilja ta ALGOT ytterligare ett steg in i framtiden, satsa extra mkt på hållbarhet (utöver eko satsar vi bl a mycket på ett mer svinnsmart tänk och förbättrad sopsortering). Vi önskar också att fördjupa samarbetet med lokala producenter och gå renodlat på Halländska råvaror. Har du Trädgården full av bär/frukt/örter/grönaker/ätbara blommor som du inte hinner ta hand om? Hör gärna av dig! Vi drömmer om att ta tillvara allt som Kungsbacka har att erbjuda.
Vi vill också fortsätta att bjuda in till Hantverk i all dess form och kombinera med vårt utbud. Vi uppmanar gärna er med kunskap inom hantverk som vi själva inte har, inom (säg t ex återbrukad textil, keramik eller målad konst) att kontakta oss, vi vill gärna bjuda in till samarbeten över de kreativa gränserna, sådant tror vi att man blir lycklig av!
Vi kommer framöver inte minst att hålla mycket kurser, provningar (inom vin, choklad, ost, öl, mm), workshops (t ex " Skapa dina egna Chokladpraliner" eller "Ta hand om din trädgårds äppelskörd" osv) och härliga event så som Vinmakarmiddagar mm, (som vi mycket uppskattat tjuvstartade med i Torsdags! Stort TACK till alla som kom!).
Allra viktigast för oss kommer alltid att vara riktigt GOD mat & välmatchad dryck, samt ett hjärtligt välkomnande & bemötande. Vi vill förtydliga vårt koncept och få alla att känna sig välkomna, vi vill såklart vara bäst i stan på det vi gör, men samtidigt ska alla få känna sig välkomna och avslappnade, vi vill inte att det ska bli för dyr och pretentiös "fine dining" på det sättet, som många tyvärr verkar ha fått om bakfoten när det gällde Cosa!
Till hösten kommer detta koncept att förtydligas ännu mer då vi dels öppnar för en härlig Lunch på vardagarna, samt delar upp främre delen av restaurangen som en "härligt- häng- kvarters-bistro" samt den bakre delen (vårt fina glashus mot innergården) blir bokningsbart för satta avsmakningsmenyer med det lilla extra!
Just nu väntar vi tillsammans vårt andra barn. Men efter bebis kommer vi också att i en liten del av restaurangen ha just en liten chokladstudio med synlig tillverkning och möjlighet att köpa med sig fina hantverkspraliner, på då eko och lokaltillverkad choklad! Men mer om det längre fram, vi lovar att uppdatera er med nya Nyhetsbrev, på Instagram & Hemsida.
Men NU är först och främst fokus på sommaren, då vi kör nyinvingen och som ALGOT, uteservering & en härlig Sommarmeny!
ALGOT ~ Allt gott inom mat, dryck, choklad, provningar & hantverk
En restaurang med nynordiskt kök, fokus på Halländska råvaror och smaker efter säsong. (Men med det sagt utesluter vi inte alltid råvaror utifrån, men då tar vi högst medvetna val kring varför just den råvaran ska få vara med på menyn).
Både mat och dryck gillar vi i sin renaste form, utan onödiga tillsatser. Vi gillar också att ta tillvara på allt som finns runt omkring oss. Vad vi inte står ut med däremot är matsvinn och onödiga restsopor. Tillsammans vill vi vara med och göra skillnad för Kungsbacka & framtiden.
Framförallt så förespråkar vi Livsnjuteri, och det bästa vi vet är att få ta hand om er, våra gäster för en kväll och dela med oss av lite av vår passion!