Vi är på ständig jakt efter allt det goda, för oss känns det självklart att börja vårt sökande lokalt, så att vi får gynna de talangfulla hos odlarna, hantverkarna och innovatörerna som ligger oss närmast!
— Fredrik Craas, ALGOT
 

Närheten till Råvaran & Kulturarvet i smaker

Vi älskar Kungsbacka, Halland och ja hela vårt avlånga land! Men framförallt allt den fantastiska natur och de härliga producenter vi har här nära oss! Här i sydvästra Sverige, i Kungsbackas direkta närhet finns både Bördiga Åkermarker, närheten till Hav och Stränder med unikt växt- och djurliv, Skogar av olika slag och Bönder & Mathantverkare som på riktigt värnar om djurens bästa och råvarornas kvalitet. Dessutom har vi ju så magiskt tydliga säsonger i den här delen av världen, där årstidens skiftningar styr tillgång och smakbilder. Att få njuta av detta, med ett lite godare samvete för vår planets framtid, det tycker vi är livsnjuteri på riktigt! Vi väljer alltid i första hand det allra närmaste oss, ibland rent av vildplockat eller från en trädgård i närheten. Vi väljer i första hand Ekologiskt, där vi kan välja utan att det innebär att råvaran då istället kommer utomlands ifrån. Ibland tar vi råvaror från en plats lite längre upp eller ner i Sverige, kanske t o m över Danska gränsen när det kommer till ost, och någon enstaka gång något längre utifrån. Men ett som är säkert är att vi alltid överväger nog och tar medvetna val i allt vi gör, finns råvaran på menyn så gör den det av en anledning, fråga oss gärna!

SMAK och Kvalitet är kanske de allra starkaste ledorden för oss, men tätt ihopflätat med en hållbarhetsfilosofi djupt grundad i en kärlek för den här delen av landet, vår plats på jorden, och att vilja göra planeten till en lite bättre plats för våra kommande barnbarn, och inte tvärtom. Sen gör vi det hela med en stor nypa lust och inspiration! Så bli inte förvånad om du hittar rätter med influenser från nåt så exotiskt som Georgien eller Mexico, eller kanske en asiatisk tillagningsteknik hos oss. Dessutom älskar vi att i maten drömma oss tillbaka i smakminnen, både från barndommen och från resor vi gjort. Till exempel är vår Sommarmeny i år inte så lite Tapas-inspirerad och både mynta, koriander och basilika tittar fram, MEN alltid med utgångspunkt i vår svenska smaktradition och våra Hallänska råvaror i första hand. Örterna som nämndes är givetvis svenskodlade! Resultatet blir ett Nordiskt kök men med modern twist på tallriken du får framför dig, serverat med en stor portion passion!

Exempel på Nära Producenter som vi jobbar med just nu:

Naturgården i Väst (Nötkött)

Ängsholmens gård (Mozzarella)

Kungsbacka Ysteri (Eldost)

Cajom (Pepparrot)

Gällenäs (Tomater, Jalapeno, Aubergine mm)

Austad Gård (Örter mm)

Jaroam (Örter mm)

Almnäs Bruk ( bl a Tegelost)

Skålldals lilla EkoMejeri (bl a Qvickost)

Fistorps Gård (Fruktmuster av olika slag)

Morgon Kaffe (Rostar vårt kaffe från hållbara källor, i Göteborg)

Standout Chocolate (Världens bästa Hantverkschoklad tillverkas i Mölndal, på kakaobönor från ekologiska och sjyssta förhållanden)

Thise Mejeri (bl a Kornblå Blomst)

Bramleys (Fruktmust & ÄppleVodka)

Boge Bränneri Gotland (Hantverks-Destillat)

Fjäre Destilleri (Gin mm)

Kyflinge Gin

Skånska Spritfabriken (Österlen VSOP)

High Coast Whisky

Odlar eller producerar du något här i närheten?

- tveka inte att höra av dig!